Druga tekmovanja

ŠAHOVSKO TEKMOVANJE

Naši učenci so sodelovali na področnem prvenstvu v šahu  na OŠ Rodica, 10. 12. 2019.

Pri dekletih do 12 let sta tekmovali dve predstavnici, Doroteja Starin in Lara Skok (obe 3.d). Doroteja je presenetila vse in s štirimi točkami od sedmih dosegla odlično 3. mesto ter se s tem uvrstila na državno tekmovanje, ki bo 12. 1. 2020 v Mariboru. Za Laro pa je bil to prvi turnir  saj krožek obiskuje le dva meseca, dosegla pa je eno zmago in 7. mesto. V tej konkurenci je nastopilo 8 igralk.

Pri fantih do 12 let so tekmovali štirje predstavniki šole. Najbolje se je odrezal Gal Hardi (6.b), ki je s štirimi točkami od sedmih osvojil 8. mesto. Prav tako je štiri točke osvojil Vid Vesel (3.d), ki je po dodatnih kriterijih dosegel 11. mesto Vid je bil prvi iz svojega letnika in drugi v U10. Po tri točke pa sta osvojila Gašper Oto Skornšek (6.b) s 17. mestom in Oton Starin (3.d) z 18. mestom. V tej kategoriji je skupaj nastopilo 28 igralcev.

Povezava do končnih rezultatov deklet do 12 let: http://sahist.si/rezultati.php?tid=972

Povezava do končnih rezultatov fantov do 12 let: http://sahist.si/rezultati.php?tid=971

ČESTITAMO!

Špela Orehek (mentorica šaha na OŠ Preserje pri Radomljah)


Tekmovanje Mladina in gore

Plesna šola MIKI

Prejšnji teden so se namreč štirje učenci naše šole: Luka Strle, Ema Osolnik, Simon Osolnik in Pia Selan, s Plesnim klubom Miki udeležili svetovnega prvenstva v mestu Dečin na Češkem. Tekmovali so v kategoriji Street dance show – formacija pionirji in osvojili 1. mesto.

V letošnjem letu so tako dosegli naslov državnih, evropskih in sedaj še svetovnih prvakov v svoji kategoriji, kar je res izjemen uspeh, sploh za tako mlade plesalce, ki letos prvič nastopajo v tekmovalni skupini.

Bravo!

Mojca Pučko