DIETNA PREHRANA NA OŠ PRESERJE PRI RADOMLJAH

Za učenca, ki potrebuje dietno prehrano, se šola prilagaja dieti, ki jo predpiše zdravnik specialist, kar pomeni, da morajo starši pridobiti potrdilo in usmeritve za dietno prehrano od zdravnika.V primeru, da potrdila zdravnika ni, se predvideva, da zdravstvo ni prepričano v pozitivne učinke diete in ne želi prevzemati odgovornosti za kakršne koli zdravstvene posledice posebnega prehrambnega režima.Pri alergiji na določeno živilo je dieta z izključitvijo znanega alergena najpomembnejši način življenja. Dietna obravnava poteka individualno za vsakega učenca posebej.Starši so dolžni vsako spremembo diete sproti javljati razredniku in/ali vodji prehrane. V primeru izločitvenih diet prosimo tudi za osebno srečanje in posvetovanje z vodjo prehrane ter vodjo kuhinje.

Dolžnosti staršev:

  • starši ste dolžni opozoriti na prehranske posebnosti učenca z zdravniškim potrdilom otrokovega pediatra ali dietne posvetovalnice na pediatrični kliniki (do 30. 9. tekočega leta)
  • za vsako novo šolsko leto prinesite novo zdravniško potrdilo,
  • starši pisno javite spremembe v izvajanju diete razredniku ali vodji prehrane,
  • starši dosledno javljajte odsotnost učenca z dietno prehrano razredniku ali organizatorju šolske prehrane

Vsa dodatna vprašanja glede diet , vegetarijanstva, veganstva… lahko naslovite na e-naslov prehrana@os-preserjeradomlje.si .

Prosim, da mi posredujete ime in priimek, razred ter dieto (smernico) vašega otroka, da s pripravo hrane lahko začnemo že v ponedeljek.

Blaž Mikuž, organizator šolske prehrane